به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی، معاون امور سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران شب گذشته یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۳۹۹ در گفتوگو با شبکه تلویزیونی طلوع افغانستان در خصوص نقش فاطمیون در مقابله با داعش سخن گفت. او فاطمیون را ایثارگرانی معرفی کرد که جان خود را در راه نجات افغانستان و منطقه فدا کردند.
ببینید:
فیلم/ عراقچی: حضور آمریکا در منطقه خطرناک است
عراقچی در پاسخ به سوال خبرنگار طلوع افغانستان درباره اعزام مهاجران افغانستانی در قالب یگان فاطمیون به سوریه گفت: یک مبارزه بینالمللی علیه داعش شکل گرفت و کشورها و نیروهای زیادی وارد مبارزه با داعش شدند از جمله جمهوری اسلامی ایران. ما اعتقاد داشتیم اگر با داعش در عراق و سوریه مقابله نشود، آن زمان باید در خیابانهای تهران، کابل، پاریس و لندن با آنها بجنگیم و برداشت ما کاملاً درست بود. خود اروپاییها هم وقتی حملات گروه تروریستی داعش را در پاریس و جاهای دیگر مشاهده کردند، به این نتیجه رسیدند. در این جنگ همگانی علیه داعش، نیروها و داوطلبان زیادی از جمله فاطمیون حضور داشتند که ایثارگرانه و داوطلبانه در این مجاهدت شرکت کردند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال اینکه آیا ایران آنها را به اجبار به سوریه فرستاده است، گفت: آیا شما میتوانید یک نفر را پیدا کنید که به اجبار فرستاده شده باشد؟ ما در جنگ با داعش و برای حفاظت از حرمهایی که در سوریه است، داوطلبین شیعه زیادی از ایران داشتیم که عازم سوریه شدند. در این میان هم ایرانی و هم مهاجرین افغان راهی شدند. اصل موضوع این است که فاطمیون نیروهایی بودند که خالصانه برای مبارزه با یک اهریمن داوطلبانه به میدان آمدند و به اعتقاد من از افغانستان حفاظت کردند. آنها خون خود را در مبارزه با داعش برای مردم افغانستان دادند. نیروهای فاطمیون ایثارگرانی هستند که خون خود را برای امنیت افغانستان و امنیت منطقه دادند و قابل تقدیر هستند.
پیش از این سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در نشست «چشمانداز روابط ایران و افغانستان، چالشها و فرصتها» در افغانستان نیز در پاسخ به پرسشی درباره «فاطمیون» ابراز کرد: من انتظار داشتم که از هموطنان خودتان تقدیر کنید؛ زیرا آنها کسانی هستند که بهصورت داوطلبانه در راه مبارزه با تروریسم و داعش تلاش کردند. ما باید این حقیقت را بپذیریم که اگر با این دشمن تکفیری در سوریه نمیجنگیدیم، باید در خیابانهای کابل و تهران با آنها میجنگیدیم؛ گرچه اکنون نیز رگههایی از داعش در برخی از نقاط افغانستان وجود دارد.